Dilema zilei: conferință sau workshop?

În ultimul articol îți povesteam despre câteva evenimente faine care să te ajute să păstrezi vibe-ul de festival și de vară pe parcursul toamnei. Cu toate acestea, toamna este anotimpul cel mai bun pentru a accepta noi provocări, a acumula experiențe, a învăța și a te dezvolta. Și care este cel mai bun mod de a face acest lucru dacă nu prin participarea la evenimente educative?

Îți propunem să descoperi care sunt diferențele dintre două tipuri de evenimente cu scop educativ adesea confundate: conferința și workshopul.

Conferința

Dacă îți plac evenimentele de dimensiuni mari, la care participă multe persoane pasionate de un domeniu și dornice să învețe cât mai multe lucruri noi despre acesta, atunci conferințele sunt făcute pentru tine! Activitatea principală la o conferință este reprezentată de discursurile mai multor speakeri, care își prezintă experiența în legătură cu un anumit subiect, în timp ce audiența ascultă și ia notițe.

Interacțiunea vorbitor-audiență este, în cadrul acestui tip de eveniment, destul de redusă și se rezumă la o sesiune de întrebări și răspunsuri la finalul prezentărilor fiecărui speaker. Cu toate acestea, în timpul pauzelor participanții pot discuta între ei și își pot împărtăși experiența. Astfel, după un eveniment care durează câteva ore, poți pleca acasă cu multe informații prețioase, dar și cu prieteni noi.

Workshopul

Un workshop are, în general, o dimensiune mai redusă decât o conferință și este dedicat discutării unei teme mai specifice. Dacă îți dorești un eveniment mai mic, dar mai aplicat, în cadrul căruia să lucrezi împreună cu ceilalți participanți pentru un scop comun, atunci trebuie să participi la un workshop. Aspectul practic al evenimentului este principala caracteristică a unui workshop, alături de implicarea activă a participanților și prezența unui facilitator care veghează la buna desfășurare a evenimentului.

Interacțiunea dintre participanți este aspectul cheie al workshopurilor, procesul de învățare din cadrul acestora fiind construit în jurul conceptului de educație non-formală, bazată pe experiențe și exerciții. După un workshop rămâi cu siguranță cu un sentiment de împlinire și cu satisfacția de a fi lucrat în echipă.

Sperăm că te-am lămurit în privința diferențelor dintre o conferință și un workshop și că vei lua parte la cât mai multe evenimente care să ți se potrivească toamna aceasta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *