Post-sesiune: cum să îți recapeți energia prin artă

Sesiunea a luat sfârșit și, cu siguranță, merităm un moment, două sau mai multe de relaxare, în care să ne lăsăm mintea să se odihnească. În caz că ai terminat deja toate serialele în timpul sesiunii și te întrebai ce să faci sau cum să îți umpli timpul, noi îți recomandăm o serie de evenimente și galerii temporare pe care ar fi păcat să le ratezi.

În plus, prețurile biletelor sunt atractive și sigur te vor încânta.

Fără cuvinte în plus, îți propunem o întâlnire… altfel: de data aceasta, cu istoria, cu fețele acesteia, cu monarhii, militarii, nobilii și doamnele de la curte dintre secolele XVI-XVIII la Muzeul Național de Artă al României.

 „Memoria chipului. Portretul în Europa sec. XVI-XVIII” este o expoziție temporară, plină de culoare, care te va purta într-o lume aparte. Și cum să nu fii fascinat de ea, când arta este strâns legată de iubire?  Un mit cunoscut, istorisit de Pliniu spune că sculptura și pictura au apărut atunci când un bărbat, înainte cu o zi de despărțirea de iubita lui a imprimat pe un zid conturul acesteia pentru a-i păstra prezența. Stelele și planetele s-au aliniat, astfel încât, pe 14 februarie, chiar de Ziua Îndrăgostiților, să fie planificată o vizită ghidată a acestei expoziții, iar tu să ai ocazia să îmbini utilul cu plăcutul. Așa că, dacă nu ți-ai făcut încă planuri, o vizită la muzeu este ideea perfectă pentru o întâlnire romantică sau pentru o simplă plimbare, asta în cazul în care nu sărbătorești această zi. Prețul biletului? – Doar 10 lei.

O altă expoziție foarte interesantă din cadrul muzeului este ,,Regina Maria și creația ceramică modernă în România”. Prin aceasta se aduce un omagiu Reginei, care a dat dovadă întotdeauna de sensibilitate față de poporul român și i-a sprijinit evoluția. La această expoziție vei redescoperi motive tradiționale, reinterpretate într-o manieră ludică. În plus, intrarea este liberă. Expoziția se află la Sala Rotundă, până pe 28 aprilie și o poți vizita de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00.

Pentru iubitorii de artă, de istorie sau doar pentru cei curioși, care vor să își încânte privirile,  recomandăm cu căldură colecțiile de artă de la Muzeul K.H. Zambaccian. Plimbând-te prin această casă învăluită de un aer istoric, vei întâlni picturi, sculpturi și mobilier ale unor artiști români de seamă precum Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Theodor Pallady și Constantin Brâncuși. Li se alătură și picturi unice ale lui Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo. Biletul este, de asemenea, 10 lei. Noi credem că merită, tu ce părere ai?

Dacă ești un împătimit  al artei contemporane, iar micile jocuri abstracte te fascinează, atunci trebuie să vizitezi și MARe (Muzeul de Artă Recentă). Între 12 februarie si 2 mai, muzeul va găzdui expoziția lui Martin Creed – ,,Thinking/ Not Thinking”. Farmecul acestui artist constă în faptul că nu practică doar pictura, ci și arta video, sculptura, muzica, desenul, textul, instalația și arta conceptuală. Martin Creed se exprimă liber și lucrează cu toate deodată, armonizând-le într-un mod unic. Nu vei putea decât să te bucuri de diversitatea lucrărilor lui care te vor umple de voie bună și îți vor pune imaginația la încercare. 

În această lună, ne dorim să îți stimulăm creativitatea, așa că lasă-te surprins de vibrația culorilor și a poveștilor din spatele picturilor, a sculpturilor și a desenelor pe care le poți vedea la unul dintre aceste muzee. Sunt locuri frumoase din București, unde în aer plutește inspirația, iar atmosfera liniștită te va ajuta să te destinzi.

După ce îți vei încărca bateriile, cu siguranță ideile bune nu vor înceta să apară pentru a face tot ce ți-ai propus în acest an.

Surse foto: Cover, Foto 1, Foto 2, Foto 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *