Comunicarea prin alte forme de exprimare

De-a lungul timpului, s-a dovedit că nu există limite între forme de exprimare artistică, precum scrisul, desenul sau pictura. Din contră, se împletesc și se completează reciproc, formând un întreg în orice univers artistic. De multe ori, ar trebui să îndrăznim îmbinarea scrisului cu grafica și pictura, deoarece fiecare dintre aceste medii pot oferi o modalitate unică de exprimare a gândurilor și emoțiilor.


Creativitate prin condei

Scrisul este o modalitate de a articula și a da formă gândurilor în cuvinte. Astfel, poți explora idei complexe și transpune experiențele tale într-o formă accesibilă și comprehensibilă pentru alții. Totuși, există momente în care cuvintele devin limitate în capacitatea lor de a exprima anumite emoții sau trăiri intense. În aceste momente, putem combina desenul și pictura pentru a completa și a amplifica mesajul pe care vrem să îl transmitem.


Alte forme ale creativității

Pentru mine, desenul și pictura îmi oferă libertatea de a explora „lumea emoțională” în mod direct. Prin intermediul culorilor și formelor, poți transmite emoții și sentimente pe care cuvintele le-ar putea reda mai greu. De asemenea, toate aceste trei forme de artă îmi oferă o modalitate de a mă conecta cu partea creativă, dar și intuitivă, fără constrângeri și reguli, fără opinii din exterior care ar putea afecta procesul sau rezultatul.


Procesul de asociere a „formelor artistice de Comunicare”



În procesul de îmbinare a scrisului cu desenul și pictura descopăr conexiunile și similaritățile acestor mijloace de exprimare artistică. Uneori, încep să scriu când simt o emoție foarte puternică sau când am o anumită imagine în minte - un peisaj, de exemplu - apoi încerc să descriu ce vizualizez sau ce simt. Totuși, există momente când scrisul nu e de ajuns pentru a exprima tot ce simt, așa că încep să desenez sau să pictez.

Credits foto: Cosmin Petriea



Toate aceste forme de exprimare se completează și se întrepătrund și contribuie, în mod egal, la procesul creativității și al posibilității de exprimare, de transmitere a unui mesaj.