ROCKING THE ORGANISING GAME

Festivalurile văzute prin ochi organizatorici

Dacă a lucra cu oamenii este de multe ori o provocare, imaginați-vă cât de complicat poate fi să lucrezi cu mase de oameni. Mulți dintre voi probabil că ați mers la festivaluri precum Neversea, Untold, Electric Castle, Summerwell, Saga și multe altele. V-ați întrebat vreodată, uimiți fiind de amploarea lucrurilor, câte resurse au fost necesare pentru o experiență atât de puternică și completă? Câte persoane au participat la crearea unui eveniment atât de complex, cât timp a durat organizarea lui sau ce buget a fost necesar? Cele câteva zile intense de festival sunt rezultatul unei munci perseverente, de durată și de echipă.

  Iată câțiva pași pe care ar trebui să-i ai în vedere dacă ești pasionat de acest domeniu: 


  • Rezervă-ți destul timp. 

De la întemeierea unei echipe și alegerea unei locații, până la stabilirea artiștilor, alegerea sponsorilor și crearea parteneriatelor, totul necesită mult timp.


  • Analizează piața.


Asigură-te că tematica pe care o alegi nu există deja. Găsește moduri prin care te diferențiezi de celelalte festivaluri existente pentru a crea o experiență autentică și unică pentru public. Nu ai vrea să-l „împarți”! Ai grija ca data pe care o alegi să nu se suprapună cu cele ale altor mari evenimente deja stabilite, pentru că știm că vrei ca festivalul tău să atraga un public numeros.



  • Alege locația potrivită.


Trebuie să ai în vedere un spațiu vast, care să cuprindă atât spațiul necesar desfășurării actelor artistice, cât și cel destinat relaxarii, food courtului și activării brandurilor partenere.


  • Stabilește Line-upul.


În funcție de bugetul pe care îl ai, alege artiștii pe care îi vei rezerva. Optează pentru genurile muzicale preferate ale publicului tău țintă. Vrei să știe că îl cunoști și că îi asculți dorințele! Un sfat bun ar fi să vizezi atât nume mari, cât și nume mici din industrie.




  • Alege-ți furnizorii de servicii.


Vei avea nevoie de echipamente de scenă, decoruri de festival, servicii de salubritate, urgență și securitate. Asigură-te că ai situația sub control!




  • Stabilește un plan pentru scenarii de criză.


Nu poți organiza un eveniment ce implică un număr atât de mare de oameni fără a avea planuri de gestionare a unor situații de criză. Trebuie să anticipezi orice situație care ar putea amenința imaginea ta și să știi cum te-ai confrunta cu ea.




One last thing… Organizează festivalul la care știi că tu și prietenii tăi v-ați distra la maxim!