Studenta din anul II – Piesa a patra: Motivează

Între a citi întreaga serie de cărți care te așteaptă răbdătoare pe raftul de sus al bibliotecii și a încerca să termini nenumăratele taskuri pe care le ai în agendă, ce ai alege? Să iei mașina și să fugi în Vamă nu este un răspuns foarte matur, dar cu siguranță este unul distractiv. Poate că îți vei găsi motivația necesară să iei o decizie între două melodii și un shot puternic.

Despre asta e vorba în studenție, despre motivația de a face lucruri. Că vine mai greu sau după un schimb echitabil între părți, este o altă poveste. Nu o poți învinui că stă ascunsă într-un ungher întunecat pentru a urmări filmul A Simple Favor sau că recuperază episoadele pierdute din Midnight, Texas. Ispita se arată sub multe forme, iar motivația ta tinde să cadă pradă ei destul de des.

Dar pentru că timpul aleargă mai repede decât tine atunci când apare un nou episod din GoT, îți voi da câteva tips & tricks pentru o studenție cât mai echilibrată.

1. Poate că listele sunt demodate și pentru gospodine, însă nu poți nega că supa lor este gustoasă

Astfel că, pentru o experiență studențească plină de delicii interzise ai nevoie de TO DO LIST. Organizarea e punctul forte al motivației, chiar dacă la început satisfacția vine mai greu.

2. Cine se trezește de dimineață, rezolvă toate taskurile

O oră matinal-decentă poate fi eliberarea de care are nevoie programul tău. Alocă responsabilităților o zi, două, în care să te ocupi pe rând de proiecte, taskuri, teme și retușuri finale. Apoi, vei avea mult mai mult timp să vezi serialul ăla nou, Heathers.

3. Deadline-ul, moartea motivației

Dacă la început pare la fel de departe ca prima zi de vară, curând va fi mai aproape ca lansarea ultimului volum din Regina Roșie, de Victoria Aveyard. Trebuie să-l dovedești rezolvând la timp taskul acela interminabil. Pe lângă starea de bine pe care o vei simți după, motivația ta va crește. Cam ca ego-ul lui Jace din Shadow Hunters.

4. Metoda recompensa

Poate fi considerată și o măsură de urgență, în situații când motivația ta e la pământ. Recompensa e ceva ce îi promiți ei, și ție, că va primi dacă va coopera. De exemplu, îi poți spune să te ajute și apoi mergeți să vedeți After. Sau, dacă nu te ajută să terminați proiectul nu vede finalul din Endgame. Negocierea și manipularea în scop academic merg de minune împreună.

Dacă ai ajuns până aici și simți nevoia să pui piciorul în prag în fața motivației tale, go for it. Oh, ești în Vamă și dansezi pe Sonata în La Minor? Ei bine, setează rapid un memento cu „The war is near”, asta ar trebui să-i dea de gândit motivației tale, și poți dansa în continuare.

Poate că războiul nostru nu e chiar așa aproape, but the end is near. Puzzle-ul e aproape complet, iar eu sper că veți rămâne până la final pentru a afla enigma. Până atunci, consumați cozonacul cu moderație.

See you soon, humans.

Sursă foto: Cover, Foto 1, Foto 2, Foto 3

Articol scris de: Mădălina Badea, PR Executive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *