-AUTOIZOLARE VS. SELF IMPROVEMENT-

De la persoană la persoană, o zi productivă poate arăta diferit. În această perioadă de izolare, ai putea crede că este cu atât mai greu să fii productiv, însă ai fi surprins că posibilitățile sunt nelimitate, iar timpul este în favoarea ta. Dacă ești încărcat cu motivația și energia necesară, vei reuși să faci tot ceea ce îți propui. Mai jos vă vom prezenta trei metode simple, pe care noi le considerăm factori importanți pentru o zi productivă. 

  1. ACTIVITATE  FIZICĂ 

Este esențial ca în această perioadă să te menții în formă din punct de vedere fizic (dar și psihic). Fie că ești un adept al fitness-ului, aerobicii sau yoga, autoizolarea nu trebuie să te descurajeze, pentru că toate aceste lucruri pot fi făcute și de acasă. Pe YouTube există o varietate de experți care sunt pregătiți să te antreneze. Pentru fitness și cardio recomandăm canalele Fitness blender și POPSUGAR Fitness. Pentru yoga, o recomandăm pe Adriene cu canalul Yoga With Adriene. Este printre cele mai cunoscute și chiar face o treabă bună.

Deci, faptul că ești izolat în casă nu ar trebui să constituie o scuză. Posibilitățile sunt multiple, iar pentru noi, o zi productivă este una în care reușim să facem minim 30 de minute antrenament. În cazul în care consideri că este prea solicitant, te sfătuim să faci 15 minute dimineața și 15 minute seara. Important este să depășești zona de confort și să te apuci de treabă! 

 

  1. ÎNVAȚĂ LUCRURI NOI ÎN FIECARE ZI! 

Dacă până acum credeai că n-ai timpul necesar pentru a învăța ceva nou, acum este momentul. În funcție de posibilități, te poți apuca de un instrument, o limbă nouă (chit că este foarte greu, dar nu imposibil), oricât de puțin ai reuși să parcurgi aceste lucruri, timpul nu a fost pierdut în zadar. Pentru iubitorii de cărți, aici sunt câteva sugestii, cărți din care am reușit să învățăm ceva în această perioadă: „Înțelepciunea Psihopaților” – Kevin Dutton, „Arta subtilă a nepăsării” – Mark Manson și romanul „Scara lui Iakov” – Ludmila Ulițkaia. 

Profită de aceste zile și învață lucruri noi, dezvoltă-te pe plan personal și fă-ți un bagaj mai mare de cunoștințe. Nu știi când vei mai avea ocazia să ai atât timp dedicat numai pentru tine. 

  1. CRAFTING 

Mereu am considerat lucrul manual o metodă foarte bună de relaxare, fie că este vorba de desen, pictură, origami sau oricare alt lucru ce necesită mâinile și puțină creativitate. Din experiența noastră, putem  spune că mereu ne simțeam productivi la sfârșitul unei zile în care reușeam să terminăm o pictură sau un desen (plus că este o plăcere să privești ceva făcut de mâna ta). Nu trebuie să ai un talent înnăscut pentru a face aceste lucruri, poate n-ai nevoie nici de prea multă creativitate dacă vrei doar să reproduci ceva ce ți-a plăcut foarte mult.  Dacă ești lipsit de idei, îți recomandăm 5-Minute Crafts, probabil cel mai renumit canal pentru genul acesta de activități.

Rămâne la alegerea ta dacă această perioadă îți este sau nu benefică. După cum am mai spus, posibilitățile sunt multiple, rămâne doar să întinzi mâna și să le apuci. Spor!

Sursă foto: Cover, Foto1, Foto2

Articol scris de: Maria Chiper, Events Executive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *