De azi, ştii la ce te înscrii!

 

Concepte înrudite, cu anumite caracteristici şi obiective comune, trainingurile, workshopurile şi cursurile pot fi uşor confundate. Pentru a te ajuta să alegi înţelept şi benefic atunci când decizi să te implici, vorbim astăzi tocmai despre aceste concepte: ce sunt, cum le diferenţiem unele de altele şi ce obiective au?

 

  1. Workshop

Desfăşurat pe durata câtorva ore sau zile, cu o dimensiune redusă, în jurul unei teme specifice, workshopul are la bază ideea de implicare directă a participanţilor. Acesta îi determină să acumuleze informaţii noi şi să le fixeze pe cele deja cunoscute prin exerciţiu şi practică. Acest proces se realizează sub supravegherea unui facilitator care veghează la împlinirea obiectivelor iniţiale, după cum am povestit detaliat într-un articol anterior.

  1. Training

Adesea confundat cu workshopul, trainingul este procedura prin care oamenii îşi dezvoltă abilităţile în vederea unui scop bine definit.

În desfăşurarea trainingurilor se urmăreşte evoluţia personală, o îmbunătăţire a performanţei individuale prin abilităţile şi voinţa fiecăruia dintre cei implicaţi. Acest aspect trasează diferenţa clară dintre cele două noţiuni. În timp ce workshopurile se concentrează pe grupuri şi schimbarea organizaţională, trainingurile încearcă schimbarea persoanei şi comportamentului individual, îmbinând sesiunile de teorie cu cele de aplicare a cunoştinţelor noi. Trainingul poate dura câteva zile sau chiar o perioadă mai mare de timp, până la câteva luni.

  1. Curs

Nici cursurile nu trebuie neglijate! Acestea se desfăşoară cu un număr limitat de participanţi, care în decursul şedinţelor vor învăţa noi informaţii prin sesiuni teoretice, dar şi o serie de activităţi practice, mai multe sau mai puţine, în funcţie de cursul ales.

Un aspect important este faptul că, la final, vei primi o diplomă de certificare a competenţelor în domeniul ales care atestă însuşirea informaţiilor acumulate sau dezvoltarea unor abilităţi şi tehnici, lucru care poate fi luat în considerare de un angajator.

Cum fiecare dintre noi este mereu în căutarea evoluţiei atât în plan personal, cât şi în plan profesional, cursurile, programele de training şi workshopurile pot fi o bună oportunitate de a dobândi noi cunoştinţe, de a le aprofunda pe cele vechi şi de a ne menţine într-o continuă dezvoltare intelectuală.

Sperăm că ai găsit util articolul şi data viitoare când vei fi pus în faţa unei alegeri vei opta pentru varianta cea mai potrivită ţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *