„La fel cum există rețete pentru prepararea unui fel de mâncare, s-a dovedit că există și o rețetă specifică și funcțională pentru formarea unei echipe de lucru autonome și performante.”, afirmă Brian Tracy în lucrarea sa: „Cum conduc cei mai buni lideri” (Tracy B., 2010).
Să lucrezi într-o echipă este cu adevărat o provocare. Ai marea ocazia de a cunoaşte persoanele din jurul tău aşa cum nu le-ai cunoaşte într-o discuţie la un suc sau o cafea, ai ocazia să înveţi că fiecare individ este diferit în felul său şi că trebuie să ne acceptăm şi să ne ajutăm reciproc.
Lucrul în echipă este cu mult schimbat în prezent față de trecut datorită evoluției omenirii. Teamwork-ul, în ziua de azi, este mai dinamic, mult mai divers și desigur, mai digitalizat. Astăzi, lucrul de echipă este datorat în mare măsură platformelor de Social Media și de Online Meeting. Ceea ce nu s-a schimbat în toată această perioadă de tranziție și a făcut ca lucrul în echipă să aibă același farmec unic, este munca depusă de fiecare membru și recunoștința pe care o primești la final.
Secretul lucrului în echipă este structura acesteia. O echipă are nevoie de organizare, de îndrumare și de coordonare pentru a produce performanță. Performanța maximă a unei echipe este datorată echilibrării tuturor membrilor, optimizării calităților și cel mai important factor, pozitivității generale a echipei.
„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes!” – Henry Ford
Articol scris de: Toma Dinu, Events Executive