Be a volunteer this summer

Tu ce faci vara aceasta? Cu ce-ți ocupi timpul? Vrei să faci ceva cool, dar și benefic în același timp? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci ești în locul potrivit! Noi o să-ți dăm motive pentru care e musai să faci voluntariat măcar o dată în viață. Hai să nu mai pierdem vremea și să trecem direct la subiect.

Acumulezi experiență

Orice activitate de voluntariat e un plus pentru CV-ul tău, te ajută să te dezvolți atât profesional, cât și mental. În plus, experiențele de voluntariat sunt foarte bine privite peste tot. Înveți lucruri noi din diferite domenii, ceea ce e din nou un avantaj. Un exemplu în acest sens este Brigada de Voluntari, care te poate ajuta cu multe oportunități diverse de voluntariat.

 

Cunoști oameni noi
De la copii până la oameni în vârstă, cunoști persoane din diferite medii de viață, cu diferite talente și aptitudini, de la care ai multe de învățat. Cunoști oameni cu adevărate povești de viață, cu care poți chiar lega prietenii sau doar să rămâi cu niște cunoștințe. Ceea ce trebuie tu să știi e că de la fiecare ai ceva de învățat!

Te implici

Este extrem de ușor să stai și să privești, dar e mai greu să schimbi ceva, să te implici, să dai o mână de ajutor sau chiar să începi tu ceva. Ghici ce? Voluntariatul îți oferă oportunitatea aceasta, în cazul în care chiar ești deschis spre schimbare, spre a face lucruri pentru societatea în care trăiești, voluntariatul e o soluție. Îți dă puterea să schimbi ceva, să faci câte un pas spre o direcție mai bună, spre o lume mai bună. Poți face multe lucruri interesante, iar cei de la Let’s Do It, Romania! sunt un exemplu.

E fun şi cool

Orice experiență de voluntariat e unică, fie că vorbim despre voluntariatul la festivaluri sau cel de la evenimente sau poate chiar cel în favoarea comunității sau a sănătății, cum ar fi cei de la Crucea Roşie. Din toate avem ceva util de învățat, iar apoi de aplicat. Voluntariatul e cool, nimeni nu o poate contesta acest lucru.

 

⦁ Te simți mult mai bine

Voluntariatul creează dependență, dacă ai avut parte de o singură experiență, e clar că o să mai urmeze câteva. E un fel de gură de aer proaspăt pentru minte și suflet. E acel ceva de care ai nevoie.

După ce ți-am prezentat aceste cinci motive, e clar că trebuie să-ți dăm și variante care să te țină și mai mult în priză, pe lângă cele prezentate mai sus. Vara aceasta, ca să îmbini utilul cu plăcutul, poți merge ca voluntar la UNTOLD sau Summer Well . Ești convins/ă acum? Noi sperăm că da .
P.S.: Ne găsești și pe noi pe acolo, evident, ca voluntari.

 

 

 

 

 

Sursă poza 1

Sursă poza 2

Sursă poza 3

Sursă poza de cover

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *