Being #humanofPRIME – Bianca Pintilie

Being #humanofPRIME - Bianca Pintilie

Caracterul de lider, pasiunea pentru Comunicare, dedicarea și adaptarea în situațiile de criză sunt doar câteva caracteristici care îi descriu pe #humansofPRIME. Bianca Pintilie este una dintre membrii dedicați ai asociației și a făcut parte din echipa PRIME din anul 2016 până în 2019, când a reușit chiar să ocupe o funcție în Boardul Executiv, aceea de Secretar General. În prezent, Bianca este PR & Communications Specialist și Program Coordinator în cadrul ELOC Foundation. Te invităm să citești interviul pentru a o descoperi chiar tu!

PRIME România

Cum te-ai gândit să aplici pentru PRIME și ce te-a atras în experiența voluntariatului?

Bianca Pintilie

La cei 19 ani pe care îi aveam când am intrat în PRIME, m-a atras că era un context de învățare despre Comunicare, PR și Publicitate mult mai aplicat și care îmi dădea ocazia de a mă conecta cu domeniul, dar mai ales cu oamenii alături de care aveam să lucrez atunci când aș fi ieșit pe piața muncii.


Mi-am dat repede seama încă de la primele interviuri că oamenii care mă intervievau aveau o anumită înțelegere a proceselor mult peste anii pe care îi aveau, că erau foarte pasionați și că priveau dincolo de know-how, în potențialul pe care îl arătam la acel moment.


La cei 23 ani pe care îi am acum și uitându-mă la mine cea de atunci, o studentă venită dintr-un sat mic din județul Bacău, pot spune că a contat într-un mod mai profund decât mi-aș fi imaginat la acel moment. Prin prisma pasiunii actuale pentru dezvoltare și management al comunităților de învățare, PRIME s-a dovedit a fi primul meu studiu de caz, pe care n-am știut că îl fac, pentru că n-aveam grilă de observare, ci doar curiozitate și deschidere; primii oameni la care mă gândesc atunci când mă raportez la o comunitate de învățare, un fel de „prima iubire nu se uită niciodată” în context profesional, dar foarte mult și personal.

PRIME România

Ce skill-uri învățate în anii din PRIME ți-au fost de folos în carieră?

Bianca Pintilie

În 2016, atunci când am venit în București pentru a studia Comunicare și Relații Publice la Facultatea de Litere și m-am alăturat PRIME-ului, aveam o așteptare de la ce vreau mai departe: îmi doream să lucrez cu organizații non-profit.


În 2019, atunci când am ieșit din PRIME și am terminat și facultatea, aveam mai mult decât o așteptare, aveam o perspectivă și un cadru de dezvoltare al așteptărilor profesionale extins foarte mult în cei trei ani, datorită tuturor experiențelor avute – de la boboc în PR și organizare de evenimente, până la Project Manager la PR Tea & AD Cookies și Secretar Genral. În 2019 știam clar că nu vreau să lucrez oricum cu organizațiile non-profit, ci vreau să lucrez profesionist și la nivel de management strategic. Am descoperit despre mine, prin tot ce mi-a arătat PRIME și coordonatorii, colegii mei și studenții mai mici pe care i-am coordonat ulterior, că am potential de leadership și dezvoltare organizațională, aspecte la care n-aș fi îndrăznit să aspir prin prisma unui spirit foarte creativ și entuziast, care ieșea mai mult în evidență decât spiritul analitic, capacitatea de răspuns la criză și orientarea spre obiective și strategii.


În 2020, când am trecut cu brio cu organizația în care lucrez prin efectele pandemiei la nivel organizational, m-am gândit cu recunoștință și amuzament la anii din PRIME, care m-au format și m-au pregătit pentru ORICE. Și chiar dacă am avut toate aceste skilluri, toată reziliența și adaptarea la schimbare, am simțit că lipsește ceva: fix oamenii aceia alături de care mă simțeam pregătită pentru ORICE. Încă le duc dorul și mă uit cu admirație la ce fac în continuare de când nu mai lucrăm împreună.


Și ca să îți răspund și la întrebare, chiar dacă fac project management, dezvoltare și implementare de programe acum la fundație, în continuare fac și Comunicare la orice proiect am pe mână. Pot spune că e defect professional, așa am învățat să dau creativei din mine ce e al ei, ca să sprijine și să nu încurce stratega din mine. 😉

PRIME România

Ce te-a convins să faci pasul următor, de a deveni Secretar General?

Bianca Pintilie

Eu, de obicei, îmi găsesc locul în orice echipă și acționez pe principiul – Ce nevoie mai mare există aici, la care eu aș putea să am un răspuns?


Așa că, Secretar General am devenit pentru că am știut că pot genera cel mai mare impact așa, alături de ceilalți colegi din echipa de board pe care îi evaluasem ca fiind fiecare potrivit pentru celelalte funcții, în care aveam încredere 200% că vor face treabă bună. Și așa a fost – chiar am fost „dream team” și fiecare a respectat și susținut rolul celuilalt.

PRIME România

Un sfat pentru viitorii #humansofPRIME, care te-ar fi ajutat și pe tine atunci când erai studentă?

Bianca Pintilie

Echilibrul e foarte important și nu trebuie uitat. Eu știu că aș fi putut fi mai echilibrată cel puțin în primii ani de PRIME, mai înțeleaptă și să îmi accept limitele acolo unde depuneam prea mult efort pentru un minim de rezultat. Cred că în al treilea an am reușit să mai pun frână, parte și pentru că mi-am dat seama că îmi accelerasem ritmul de creștere în primii doi ani ca și când aș fi fost o mașină de curse și că nu mă bucurasem de tot drumul parcurs.


Fiți generoși cu micile voastre realizări și bucurați-vă de ele! Luați fiecare pas și îl celebrați, dar nu oricum, ci cu ceilalți din echipă, pentru că realizările devin mult mai mari și vă împlinesc mai profund dacă le vedeți ca parte din ecosistemul mai mare al învățării împreună.

PRIME România

Care este prima amintire remarcabilă care-ți trece prin minte atunci când auzi de asociația PRIME România?

Bianca Pintilie

Ședințele la Universitate îmi apar în toate amintirile care preced realizările – primul eveniment, prima sponsorizare - mai ceva ca un pop-up ad, serile acelea în care făceam lucrurile să se miște, când învățam să iau și să ofer feedback, atunci când aceleași persoane reușeau să mă enerveze și să mă facă să le iubesc în același timp.


Și foarte specific, am o amintire de la SDI în anul al III-lea la care mă întorc mereu, când eram cu Fabian și Valentina, încercând să nu fie evident că eram bucuroși că se terminase ultima petrecere cu bine; dar cum nu ne-am mai putut abține, am râs cu toții a ușurare, dezbătând pronunția unui anumit cuvânt cu altcineva. Fix genul acesta de amintiri țes altfel realizările și fac ca experiența din PRIME să fie una așa unică.

Implicarea Biancăi în procesul de dezvoltare și activitățile asociației s-au transformat în amintiri la care privim împreună cu nostalgie, dar și în abilități de Comunicare pe care le pune în aplicare în cariera ei din prezent. În câteva cuvinte, experiența PRIME reprezintă exact inspirația de care ai nevoie pentru a face mai mult pentru pasiunea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *