Un weekend în București

București, după cum bine știm, nu doar cel mai mare oraș din țară, ci și centru cultural, economic și studențesc al României. În ultima vreme, capitala a cunoscut o dezvoltare excepțională, dar în ciuda acestei dezvoltări, orașul încă deține farmecul vremurilor de odinioară. Ținând cont de toate aceste lucruri, am selectat câteva locuri pe care le poți vizita și am făcut planul pentru un weekend de care să te bucuri din plin. Pregătit/ă? Let’s start the trip.

 

Ce poți face în capitală în prima zi?

Îți poți începe weekendul de vizitator printr-o plimbare în cel mai mare și cunoscut parc din București, Herăstrău, actualul Regele Mihai I. Este locul perfect pentru a-ți petrece o zi liniștită, care să te încarce cu energie pozitivă. Te întrebi ce activități poți desfășura aici? Ei bine, dacă ești pasionat/ă de sport și îți place mișcarea, poți să iei la pas întregul parc. Îți spunem noi, durează aproximativ două ore, iar la final, nici nu îți vei da seama cum a trecut timpul. Dacă nu te încântă prea mult misiunea aceasta de „explorator”, poți face o plimbare cu bicicleta sau, de ce nu, o plimbare cu barca pe lac, bucurându-te de un peisaj minunat.

 

 

În cazul în care te încântă ideea de a face o plimbare prin parc, dar ai opta pentru unul mai mic, o altă opțiune pe care ți-o propunem este Parcul Cișmigiu. Acest loc este considerat a fi cea mai veche grădină publică din București, plasat  chiar în centrul orașului. În plus, fiecare monument, fiecare aspect din acest parc are o însemnătate istorică, iar printre atracțiile principale ar fi grădina de trandafiri, compusă din numeroase soiuri, care mai de care  mai atrăgători în felul lor, restaurantul construit pe o insulă, izvorul lui Eminescu și multe altele. So, dacă ești pasionat de istorie și în același timp vrei să te relaxezi, îmbină utilul cu plăcutul și descoperă farmecul acestui parc.

 

 

A doua zi în capitală

Cu forțe proaspete și multă energie după o plimbare în parc, ce-ai zice să descoperi și centrul orașului? Într-un decor de epocă, păstrând ascunsă istoria Bucureștiului din alte timpuri, Centrul Vechi reprezintă astăzi atracția principală, considerat punctul 0 al distracției din București. În funcție de preferințele tale, centrul te poate surprinde cu un lanț de cafenele pline de personalitate, dar ș i cu unele dintre cele mai impresionante clădiri istorice. Dacă vrei să îți extinzi zona de explorat, printr-un singur tur, poți vedea Teatrul Național, Piața Victoriei, Ateneul Român, Piața Constituției sau chiar Casa Poporului, cea mai mare clădire administrativă de pe continent și, în momentul actual, servind drept Palat al Parlamentului.

 

 

După o zi în care ai descoperit orașul și, cel mai probabil, ai avut ocazii diferite în care să îi surprinzi frumusețea în fotografii, îți propunem să cunoști și un alt mod de a fi fascinat/ă de capitală, iar dacă ești genul de persoană care nu ar spune „nu” distracției, cu atât mai bine. Îți lăsăm aici o listă cu câteva locuri în care te poți bucura de niște petreceri super faine. Una dintre variante este Control Club, unde au loc super concerte mai în fiecare seară și te poți avânta pe ringul de dans, fiind un loc prietenos din toate punctele de vedere. O altă variantă, asta și în cazul în care ești amator al berii, poți să dai o fugă până la Oktoberfest, iar dacă ești cu gașca și preferi un loc în care să vă simțiți super bine și să mai rămâi cu câțiva bani de întors acasă, ideal ar fi Silver Church. Locul îți transmite un vibe plăcut, o atmosferă spectaculoasă, iar prețurile, așa cum poate ți-ai dat seama, sunt adecvate pentru toate buzunarele studenților. Asa că, lets party, guys!

 

 

Ultima zi în capitală

Cu gândul că entuziasmul de a mai descoperi câte ceva este la maximum, ultima zi,  vine cu câteva propuneri remarcabile. Astfel, weekendul nu se poate termina fără o vizită la  Museum of Senses. Prin simpla vizită la muzeu, poți bifa o aventură unică, ce îți poate provoca toate simțurile. Vei avea ocazia să vizitezi un loc în care nimic din jurul tău nu este așa cum pare și să te bucuri de o experiență în care să descoperi lumea fascinantă a iluziilor optice. Un mic pont? Nu uita să îți încarci bateria, pentru că vei avea multe poze de făcut!

 

Și, uite așa, se pot petrece câteva zile într-un oraș plin de surprize. Dacă te-am convins ori ți-au atras atenția măcar câteva lucruri pe care le-am menționat și pe care le poți vedea sau face în București, nu mai pierde timpul și vino să te bucuri de momente super faine, să descoperi locuri, oameni, să te încarci cu energie și să îți creezi amintiri minunate. Sperăm că ți-am fost de ajutor și mai rămâne să îți spunem doar: have fun!

 

Surse foto: Cover, foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *