Despre PRIME Academy 2018

Luna decembrie a fost presărată cu foarte multe evenimente marca PRIME, unul dintre ele fiind PRIME ACADEMY, unde Marin Preda, Content Creative Director la Geometry Global, și Cristina Ursu, Trainer&Coach la The Betterist, au fost invitați să împărtășească din experiențele lor cu noi.

Vibe-ul de început a fost unul vibrant fiindcă toată lumea era nerăbdătoare să afle cine sunt invitații zilei. Bobocii se tot fâstâceau prin bănci întrebându-se oare ce le-au pregătit organizatorii. După ce a sosit Cristina, atmosfera s-a mai liniștit, iar activitățile au început.

În prima parte a trainingului, Cristina a venit cu o serie de jocuri interactive, dar în același timp foarte utile, menite să ne stimuleze atât performanța în luarea deciziilor bune, cât şi performanța în comunicarea eficientă cu ceilalți. Două dintre jocurile îndrăgite de participanți au fost Six thinking hats și creionarea carierei cu ajutorul unei hărți mentale. Ambele implicau cunoașterea de sine și folosirea acesteia pentru alegerea carierei potrivite.

A doua parte a trainingului a fost dedicată secțiunii Do’s & Don’ts într-un CV și la un interviu. Cristina ne-a oferit câteva sfaturi pentru a construi un CV reușit și ne-a împărtășit câteva dintre experiențele ei în materie de interviuri. Invitata noastră ne-a trecut prin toate etapele unui interviu de angajare: de la așezarea la masa de interviu, până la întrebările capcană puse de angajator și poziția pe care trebuie să o adoptăm în timpul interviului. Gafele trăite și povestite de aceasta ne-au amuzat copios pe toți și ne-au făcut mai puțin temători cu privire la viitoarele noastre interviuri.

Finalul a fost unul neașteptat fiindcă nimeni nu a știut în ce constă surpriza despre care organizatorii ne-au tot spus pe parcursul orelor de training. Ei bine, surpriza a fost un workshop cu Marin Preda.

Plin de entuziasm, energie și voie bună, Marin ne-a povestit despre cum a ajuns să lucreze într-o agenție de publicitate și a împărtășit cu noi chiar și câteva failuri de care a avut parte de-a lungul anilor.

How to be creative and happy”, așa începea prezentarea lui Marin care a stârnit curiozitatea tuturor. Aceasta a fost și tema discuției care i-a prins foarte tare pe boboceii pasionați de Publicitate. Marin ne-a mai povestit puțin despre conceptul de creativitate și despre cum este aceasta „a fast and cool business”, după care a urmat o serie de întrebări la care ne-a răspuns foarte explicit. Atmosfera a fost foarte degajată pe tot timpul discuțiilor, iar toată lumea de simțea în largul său.

A fost o zi pe cinste, plină de activități și de lucruri noi. Sperăm că și la anul studenții vor fi la fel de entuziasmați de PRIME Academy. Până atunci, „cunoaște-ți valorile!”, așa cum ne-a îndemnat Cristina Ursu.

Articol scris de: Alexandra Sandu, PR Executive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *