How to survive your first festival: tips&tricks

Am tot făcut de-a lungul timpului o trecere în revistă a festivalurilor la care ai putea participa în perioada următoare, dar cred că este vremea să-ți prezentăm și câteva lucruri de care să ții cont atunci când participi la astfel de evenimente.

Festivalurile de muzică sunt acele locuri unde inima îți tresaltă atunci când corpul tău este plin de bucurie, încântare și emoții, înconjurat/ă de muzica ta preferată și unde visezi cu ochii deschiși, te simți relaxat/ă și fericit/ă.

Te afli printre acele persoane care merg pentru prima dată la un festival și nu ştiu la ce să se aștepte? Ei bine, urmează să îți prezentăm o serie de sfaturi pe care să le iei în considerare.

  1. Bucură-te de moment!

Este extraordinar de important să te concentrezi la maximum pe acest sfat. Știm că îți dorești să ai multe amintiri de la festivalul de muzică la care ai visat tot anul să mergi și ai tendința să stai doar cu ochii în telefon, vrând să imortalizezi fiecare moment și să ai multe filmări de la concerte, însă află că este o pierdere de timp. Desigur, 5-6 filmări nu strică, însă nu îți pierde toată seara filmând și făcând poze. Lasă puțin telefonul deoparte și bucură-te de momentele din prezent, de ceea ce ai în jur. Nu uita că vei putea revedea pe YouTube ulterior, însă experiența unui asemenea festival ar putea fi doar o dată în viață.

  1. Fii foarte atent/ă la program!

Îți este de mare ajutor să acorzi atenție programului în ceea ce privește artiștii, ca să nu îi ratezi pe cei preferați de tine. În cazul în care nu există o aplicație pentru festivalul la care mergi, caută programul online. Sigur îl vei găsi și vei avea nevoie de el. Interesează-te pe ce scene vor concerta artiștii tăi preferați, cum și unde sunt împărțite acestea, pentru a ști exact unde vrei să ajungi.

  1. Pregătește-te pentru orice tip de vreme!

Bineînțeles că oriunde vremea poate să fie schimbătoare, însă la un festival este esențial să fii pregătit/ă pentru schimbări de acest gen. În mare parte vei sta în aer liber și nu va fi plăcut să înceapă să plouă, de exemplu, sau să constați că este ba foarte cald pe timpul zilei, ba foarte frig, spre dimineață, când vrei să pleci. Așa că, încearcă să îți adaptezi ținuta conform vremii de afară și pregătește-te pentru orice surpriză meteorologică. În plus, atenție la ce încălțăminte alegi! Așteaptă-te să fii călcat/ă pe picioare destul de des, pentru că la astfel de evenimente este, în general, foarte aglomerat.

  1. Mergi cât se poate de în față!

Chiar dacă ai ajuns târziu la locul unde au loc concertele respective, încearcă să mergi cât mai aproape de scenă. Nu o să te mințim, va fi destul de greu să treci prin mulțime pentru a ajunge unde îți dorești, însă vei realiza ca merită 100%. De ce? Pentru că este o senzație unică. Go & feel the vibe!

Ah, și încă ceva: ia-ți apă la tine înainte de a te strecura în fața scenei. Există șanse mari să ți se facă sete și nu vrei să traversezi iar și iar marea de oameni prezentă doar pentru a te hidrata.

Cu toate lecțiile învățate, îți mai spunem atât: bucură-te întotdeauna de un festival, încearcă să lași deoparte aspectele negative la care te gândești sau pe care le observi. Trăiește din plin clipa și fii fericit în orice moment. Dansează, cântă pe melodiile preferate și gândește-te cât noroc ai că te afli acolo!

 

Surse foto: Cover, Foto 1, Foto 2Foto 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *