Human of PRIME în carantină

Vestea că s-au închis facultățile a venit ca o gură de aer proaspăt pentru majoritatea dintre noi, studenții. Tot ce îți trecea prin minte era care să fie primul serial pe care să-l începi, poate termini și cartea aia bună de care te-ai apucat la începutul semestrului, dar nu ai apucat s-o termini din cauza lipsei de timp liber. 

 Nu mai trebuie să te trezești la șase, să te pregătești, să ajungi la timp la seminarul ăla de la opt. Bineînțeles, te frământă și faptul că lipsești atât de la facultate, pierzi seminarii și cursuri. Îți faci scenarii despre cum în fiecare zi o să-ți vezi colegii pe Skype, nu în amfiteatru (partea cea mai bună este că nu mai trebuie să-ți faci griji dacă mai prinzi sau nu loc în sală) și deja ți-ai pregătit câteva scuze pentru a ține webcam-ul oprit. Înainte de „a intra la curs/seminar”, anunți toată casa, ca nu cumva să se audă maică-ta pe fundal: „de ce ai lăsat vasele nespălate?”. Destule probleme pentru o activitate care necesită statul pe scaun cu laptopul în față. 

Ești acasă, iar primele zile trec cum ai clipi. Abia apuci să-ți tragi sufletul, să recuperezi orele de somn și să te pui pe picioare. Treptat, îți dai seama că ești obișnuit să fii toată ziua plecat, toată ziua pe drumuri, ocupat cu deadline-uri și taskuri, ședințe, întâlniri și evenimente, teme și proiecte. Parcă lucrurile care îți ocupau tot timpul din lume erau exact ce aveai nevoie, iar fără ele ești puțin demoralizat să faci orice altceva. 

Fericirea de la început dispare și începi să te gândești la tot felul de variante pentru a nu sta degeaba chiar toată ziua. Ei bine, beculețul se aprinde și realizezi că variantele nu sunt chiar atât de puține. Evident că nu se compară cu toate activitățile pe care le desfășurai înainte, dar ai ocazia să descoperi noi hobby-uri, să încerci lucruri noi și să-ți dedici mai mult timp doar ție. 

Câți dintre voi nu v-ați dat seama că de când stați acasă sunteți maeștri în bucătărie? Sau că desenul nu este așa imposibil? Jocurile și serialele sunt deja monotonie, așa că dezvolți noi pasiuni pentru compus.  Poate că te plictisești de decorul din fiecare zi și te apuci de redecorat. Cărțile din bibliotecă urlă să fie răsfoite, iar covorașul pentru exerciții cumpărat iarna trecută strigă să fie folosit. 

Sigur și restul familiei este acolo, de ce să nu profiți de ocazie și să începi să petreci timp împreună cu ei? Stay home, stay safe!

Sursă foto: Cover, Foto1, Foto2

Articol scris de: Dariana Negrilă, PR Executive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *