Importanța voluntariatului

Ești deja la facultatea mult dorită, te-ai mutat cu amicul tău în cameră și stați la masă, tocmai a venit pachetul de la mama, vă gândiți ce să faceți acum, astfel încât să aveți o studenție cât mai productivă? 

Poți începe prin a te înscrie ca voluntar într-o asociație studențească. Iată cinci motive pentru a nu mai sta pe gânduri: 

 1Quality Time 

Vei cunoaște mulți oameni faini, plini de good vibes și de la fiecare vei învăța câte ceva. Trebuie să recunosc că vei avea parte și de petreceri care îți vor rămâne în minte pentru mult timp. Odată ce te-ai integrat și ți-ai făcut prieteni în asociație, fiecare ședință va fi o plăcere, cei din asociați îți vor deveni a doua familie.  

 2. Poți fi inițiatorul unui proiect 

 Orice idee ai avea, o poți spune în fața colegilor tăi pentru a fi aplicată în proiectul viitor, fie că este vorba despre a face un eveniment destinat altor studenți sau despre un teambuilding. De fiecare dată la finalul proiectului, când colegii tăi de la facultate vor fi prezenți la eveniment sau când toți din asociație te vor felicita pentru idee, tu vei rămâne motivat. Feedback-ul primit din partea colegilor te va face să rămâi concentrat pe proiecte și vei fi mai productiv.

3. Dezvoltare personală

Având în vedere diversele persoane pe care le poți întâlni, studenții sunt veniți din diferite părți ale țări, vei acumula informații noi datorită diverselor proiecte, precum workshop-uri, școli de vară și de iarnă, training-uri. Îți vei îmbunătăți competențele interpersonale, îți vei dezvolta abilitățile de comunicare, dar și spiritul de echipă. 

4. Ești mai fericit 

Nimeni nu spune că va fi ușor. Orele acumulate la facultate, asociație, în cadrul activității personale, își vor pune amprenta asupra ta. Toate eforturile merită, deoarece știi că ai făcut ceva bun atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Îți vei încărca zilnic bateriile cu energia bună care vine din jur.

5. Ieși din zona de confort

Voluntariatul este o bună oportunitate să te redescoperi, să încerci lucruri noi și să devii cea mai bună variantă a ta. Poate dorești să vorbești mai des în public pentru a scapă de frica aceasta sau poate ai vrea să fii mai relaxat atunci când oamenii te privesc. Voluntariatul este un început bun. 

Sper ca te-am convins să îți cauți deja o asociație sau un eveniment pentru a aplica.

Sursă foto: Cover, Foto1, Foto2

Articol scris de: Roberta Chiș, Events Executive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *