LET’S OPEN OUR MIND!

Nici nu îți vei da seama cum zboară timpul, cum vine vacanța și cum ți-ai fi dorit să ai și tu măcar un plan stabilit. De aceea, îți propunem mai jos trei festivaluri care vor avea loc în primăvara și vara anului ăsta. De ce să participi la aceste festivaluri? Pentru că ai ocazia să te relaxezi, să descoperi tot felul de lucruri interesante și să te dezvolți din punct de vedere cultural și intercultural. În plus, așa cum poate știi deja, festivalurile sunt medii faine în care poți merge cu prietenii și în care îți poți face cunoștințe noi.

Pe scurt, îți vom spune mai multe în paragrafele următoare despre două festivaluri de muzică și unul de film.

Jazz in Church este un festival de muzică jazz ce se va desfășura timp de patru zile la Biserica Lutherană Evanghelică din București. Între 7 și 10 martie 2019, douăzeci de muzicieni din toate colțurile lumii vor concerta în capitală la cea de-a șaptea ediție a festivalului.

De ce ar fi interesant să iei parte la acest festival? Pentru că arta jazzului implică foarte mult improvizația. Ascultând un astfel de gen muzical, mintea ta poate depride noi perspective de cunoaștere a lumii, de înțelegere și de gândire. Începe primăvara acestui an într-o notă fresh și lasă muzica de jazz să te inspire în a fi mai creativ, mai spontan, mai entuziasmat de viața de student. Feel the jazz & be yourself! Pentru a fi la curent cu toate lucrurile legate de festival, răspunde cu Going imediat!

Despre East European Comic Con 2019 putem spune că este un festival ce reunește foarte mulți actori și personaje din filmele SF, horror și fantasy.

Nu mai ai timp de pierdut dacă îți dorești să te întâlnești in real life cu actorii pe care până acum i-ai admirat doar de pe canapea pe micile ecrane. Nu rata ocazia de a sta de vorbă cu ei față în față, de a le pune întrebări și, nu în ultimul rând, de a crea amintiri la care să te gândești mai apoi cu drag. Sfat? Asigură-te că ai telefonul încărcat, pentru că se preconizează multe story-uri și poze. Ediția din acest an se va desfășura la Romexpo, în zilele de 24, 25 și 26 mai. Detalii suplimentare găsești aici.

Festivalul Internațional George Enescu 2019 se va desfășura între 31 august și 22 septembrie, atât în București (Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului), cât și în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște. Iată, așadar, o bună ocazie de a face plimbări cu trenul, de a vizita alte orașe și de a petrece mai mult timp cu prietenii tăi.

Timp de douăzeci și trei de zile, festivalul aduce peste 2.500 dintre cele mai mari personalități ale lumii în ceea ce privește arta muzicii clasice. Vor fi, de asemenea, momente de tipul dialog între muzicieni și public, un timp oportun în care vei putea să interacționezi cu artiștii care te-au impresionat.

Fii pe fază când se vor pune biletele în vânzare, iar după asta, mai rămâne doar să îți lași gândurile să se înalțe spre frumos ascultând ariile compozitorilor de mare calibru ai artei muzicale. Toate detaliile despre bilete și despre festival, în general, le poți găsi pe site-ul oficial.

Sperăm că te-am convins să mergi la aceste festivaluri și să fii cât mai open-minded în modurile în care alegi să-ți planifici timpul liber. Dacă ți-am stârnit interesul și ai trecut pe listă măcar una dintre opțiunile propuse în acest articol, îți urăm să te bucuri din plin și să fie una dintre cele mai frumoase experiențe la care ai luat parte până acum! 

Poza cover: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *