Lifestyle à la Santa

După aproape două mii de ani de muncă asiduă, Moșul a hotărât că are nevoie de o transformare, și nu de una oarecare, ci mai degrabă de o revoluție a felului său de a fi. N-ar fi fost el atât de deschis schimbării dacă nu i s-ar fi întâmplat să rămână blocat în hornul unei case bătrânești din Bavaria. Douăzeci de minute s-au chinuit elfii să-l îndese și, când în sfârșit s-a strecurat în casa cufundată în liniște, a căzut atât de zgomotos încât a trezit toată familia. Fusese la un pas să fie prins de tată, domnul Wilmer, noroc cu bradul cel mare proptit lângă șemineu care i-a servit drept loc de ascunzătoare. Pitit în spatele bradului clipele păreau o eternitate și cu frica în sân și o mare durere de șold (provocată de căzătură) și-a jurat să renunțe la sărmăluțele de toate zilele.

Echipa de Comunicare a Moșului a apelat la urmăritorii acestuia de pe Instagram pentru a le da o mână de ajutor cu procesul de transformare. Rezultatele pollurilor au hotărât, printre altele, că Moșul ar trebui să intre în rând cu noile tendințe și să renunțe la kilogramele în plus. Elful nutriționist i-a dat și un ultimatum: fie renunță la mâncarea grasă și începe să facă sport, fie în curând n-o să mai aibă energia necesară să ajungă la toți copiii cuminți. Ca să-l ajute, elfii au meșterit la subsolul atelierului o sală de sport ultra-modernă, unde Moșul face zilnic 50 de flotări la sanie. Alabaster Snowball și Pepper Minstix s-au oferi chiar să îi pescuiască o dată la două zile somoni la copcă, pe care doamna Crăciun îi gătește după ultima modă în gastronomie. În ultima perioadă, aceasta a devenit foarte preocupată de plating și, cu o carte de bucate de-a lui Jamie Oliver în mână, îi gătește Moșului numai mâncăruri sofisticate. Cu farfuria aproape goală a slăbit vrând-nevrând. Singurul moment de respiro e atunci când își vizitează mama, care îi pregătește imediat o farfurie de slăninuță cu ceapă, pentru că „a slăbit puișorul, vai de el!”.

Pe Dasher l-au cam lăsat copitele, nu mai poate să alerge la fel de vioi; Comet și-a descoperit pasiunea pentru gătit și stă mai mereu în bucătărie cu Crăciuneasa, iar lui Cupid i s-au aprins călcâiele după o căprioară din Pădurea Neagră și s-a dus în pețit. După multe Ajunuri petrecute împreună, a venit timpul ca Rudolph și ceilalți reni să se pensioneze. Dar, ca să nu-l lase pe Moș fără ajutoarele lui de nădejde, toți membrii atelierului i-au dăruit de ziua lui o sanie cu reni putere, proiectată chiar de Elon Musk, unul dintre băiețeii lui preferați. Doar o dată în viață împlinești 1748 de ani, nu-i  așa? Cu noua sa jucărie, Santa poate ajunge din Olanda în Japonia în doar câteva minute, trecând pe la fiecare copil de pe listă într-un timp record. Cu Frank Sinatra în difuzoare și nelipsita ciocolată caldă în suport, seara de Ajun se vrea a fi una promițătoare. Dacă ne gândim și că sania este una eco-friendly, parcă despărțirea de reni nu mai e una atât de dureroasă.

Doamna Crăciun a fost prinsă în vârtejul Social Media și a devenit foarte preocupată de aesthetics în ultima vreme, așa că a insistat să înlocuiască plictisitoarele bomboane din brad cu macarons aduse direct de la patiseria ei preferată din Paris. Ca să-i facă pe plac, Moșul a decis s-o ducă o săptămână în Caraibe, de unde postările ambilor în mediul online au curs pe bandă rulantă. Insta story-ul Santei a fost plin de cadre desprinse din basm, cocktailuri servite în nuci de cocos și mâncare exotică. Excursia a reprezentat și un prilej să-și etaleze mușchii proaspăt lucrați; șase luni de abdomene și squaturi cu sania în spinare și-au spus cuvântul, six pack-ul Santei atrăgând toate privirile pe plajă. Localnicii l-au învățat până și să danseze hula și se gândește serios să le ofere lecții și celor rămași la Polul Nord.

Mândru de noul său trup zvelt, Santa se urcă în sania lui de ultimă generație și se pregătește să vă înfrumusețeze Crăciunul. P.S. Dacă vi se pare că îl zăriți mai degrabă pe George Clooney decât pe bătrânelul bucălat cu care v-ați obișnuit, să știți că nu vi s-au mărit dioptriile, Santa chiar arată ca un star de la Hollywood acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *