Your look book to look good

Evenimentele ne oferă oportunitatea de a ne pune în valoare simțul estetic, care se reflectă cel mai bine prin vestimentație, considerată o extensie a personalității noastre. Prin urmare, ceea ce alegem să purtăm la un eveniment este esențial.

Una dintre problemele pe care le poate întâmpina orice persoană când vine vorba de un eveniment este legată de întrebarea: „cu ce mă îmbrac?”. Indiferent de tipul evenimentului la care participi, ținuta este un element foarte important, pentru că trebuie aleasă în funcție de specificul acestuia. Două tipuri de evenimente al căror dress code este cu totul diferit sunt teatrul și festivalul. Am tot vorbit în articolele anterioare despre spectacole de teatru sau festivaluri la care poți participa, dar iată că a venit și vremea să-ți dăm câteva ponturi despre cum să te îmbraci la astfel de evenimente.

O piesă de teatru necesită o ținută care să se potrivească într-un cadru formal, acompaniat de o atmosferă rafinată. La polul opus, un festival conferă mai multă libertate în ceea ce privește alegerea vestimentației, participanții optând pentru  piese vestimentare care să le pună în valoare personalitatea.

Atunci când participi la o piesă de teatru, există câteva articole vestimentare care nu vor da niciodată greș. Stilul chic, dar și cel sofisticat sunt cele mai potrivite, cu articole relativ simple pe care le poți accesoriza pentru a ieși în evidență.

Dacă ești fată, alege două culori care se completează. Spre exemplu, poți opta pentru o rochie sau o salopetă,  într-o nuanță neutră (alb, negru, gri, bej). Dacă ai o culoare solidă la baza outfitului, poți completa ținuta cu accesorii radiante. Ai posibilitatea să optezi pentru un plic, o geantă sau bijuterii masive, care sunt o altă variantă de luat în calcul. Poți, de asemenea, să adaugi un sacou, o geacă sau un palton împreună cu o pereche de pantofi chic (la alegere, dacă să fie cu toc sau fără). Ia în considerare ca totul să se completeze din punct de vedere al nuanțelor și uite așa vei reuși să armonizezi întreaga paletă de culori.

În ceea ce privește vestimentația băieților, putem aplica aceleași principii pe care le respectăm când vine vorba de cea a fetelor. Optează pentru ceva simplu la bază, având posibilitatea după să adaugi un pop of color. O cămașă simplă împreună cu un pulover colorat (roșu, galben, verde, albastru) și o pereche de pantaloni de stofă (negi, gri, bej) sunt articole care se potrivesc de minune. Ai prefera mai degrabă o ținută prin care să te remarci pentru simplitate? Alege, atunci, o paletă de culori neutră, adăugând un palton bej sau gri pentru un outfit care să ți se potrivească.

Lucrurile stau un pic diferit când vine vorba de festival, pentru că ești liber/ă să alegi aproape orice ținută care îți trece prin cap. Predomină stilul boho, care este caracterizat prin îmbrăcăminte vaporoasă și accesorii florale. Având în vedere faptul că festivalurile au loc, de cele mai multe ori, în sezonul cald, îți prezentăm în continuare câteva idei de ținute care să se potrivească în acest context.

Fetele pot opta fie pentru blugi scurți, fie pentru rochii sau pantaloni vaporoși, opțiunile fiind mai mult decât potrivite pentru acest tip de eveniment. Alături de acestea, se poate adăuga un crop top, un cardigan transparent cu o bustieră dantelată sau o bluză fără umeri cu un model simpatic, alegerile sunt endless.

Accesorizarea este cea care transformă lookul. Ochelarii de soare, pălăriile, dar și bentițele florale sunt accesorii ideale pentru a pune în evidență chipul. Geanta este, de asemenea, o piesă importantă, deoarece e nevoie să îți iei după tine strictul necesar. Prin urmare, este necesar să fie compactă, așa cum este de exemplu, un cross body, care conferă multă mobilitate, dar și accesibilitate.

În cazul băieților este, de asemenea, nevoie să se pună accent pe anumite aspecte. Articolul vestimentar care ar trebui să fie un must în garderoba masculină este tricoul. Astfel, dacă ești băiat, poți alege un tricou simplu şi ușor de purtat, iar în cazul în care vremea devine răcoroasă, n-ar strica să ai la tine un flanel sau o cămașă, prin care poți, în plus, adăuga ținutei şi puțină culoare. Bermudele din stofă, din blug sau chiar sport sunt mai mult decât perfecte şi trebuie alese în funcție de cât de comod te simți în ele. Mai mult decât atât, culoarea acestora poate balansa partea superioară a outfitului. La capitolul accesorii, poți alege să adaugi o pălărie sau o șapcă, o pereche de ochelari (pentru a te proteja de soare) și o borsetă pentru a ține la îndemână lucrurile esențiale.

Cu ținutele deja pregătite, mai rămâne doar să petreci timpul după bunul tău plac, fie pășind în lumea personajelor de la teatru, fie distrându-te alături de artiștii tăi preferați de la festivaluri. Sperăm că ți-am fost de ajutor și ține cont de faptul că acestea sunt doar câteva idei și sfaturi care te pot ajuta să te inspiri în a alege ținuta perfectă pentru următorul eveniment la care vei participa.

Pe data viitoare!

Surse foto: Cover, Foto1, Foto2, Foto3, Foto4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *