Recharge…sau Respiro Learning

Pentru o generație în continuă dezvoltare și care experimentează o gamă variată de emoții, fluctuante de fel, este firesc să vorbim și despre obstacolele întâlnite pe drum.

Fie că sunt de natură vocațională, fie că au legătură cu educația ori self-improvementul, Respiro Learning este un prim pas spre depășirea impedimentelor. Asociația Respiro pune la dispoziția tinerilor, cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, zece cursuri. 

În cadrul acestor cursuri voluntarii pot participa la workshopuri, evenimente social-culturale și pot intra în contact cu diverși specialiști ai domeniului. Proiectul Respiro dorește să-i ajute pe cursanți să se dezvolte, să crească armonios atât pe plan profesional, cât și pe plan personal și spiritual.

Echipa din spatele acestui proiect a pus bazele unei asociații ce funcționează până la nivel național. Se pot regăsi mai multe ramuri precum Respiro Time, Respiro Books, Respiro 
Help, Respiro Learning, Ceainăria Respiro și Centrul Respiro de la Moeciu.

Respiro Learning se axează pe baza a nouă valori: calitate, incluziune, conteporaneitate, educație continuă, umanism, responsabilitate, tehnologie și noi medii, creativitate și deschidere.

Respiro Learning și UNESCO împărtășesc același set de valori, printre care se numără dezvoltarea sistemului educațional astfel încât să promoveze și să întrețină un proces de învățământ de calitate, care să stimuleze învățarea continuă, dar și încurajarea unui model educațional, care să furnizeze cetățeni globali responsabili.

Cursurile se desfășoară în două etape de timp. Cele de zi, între orele 16:00 – 18:00, sunt destinate elevilor și studenților, facilitând un limbaj adecvat lor, iar cele de seară, între orele 19:00 – 21:00, sunt dedicate masteranzilor, doctoranzilor și tinerilor profesioniști. Toate cursurile au loc în spații special amenajate activității Respiro Learning, cum sunt Respiro Lounge și Ceainăria Respiro. 

Respiro Lounge este un spațiu modern, primitor, aflat în centrul Bucureștiului. Are un design interior în deplină concordanță cu nevoile cursanților: dezvoltarea personală într-o atmosferă relaxată. Principala sală de curs are o capacitate de 30 – 35 de persoane.

Spațiu complementar pentru Respiro Lounge este Ceainăria Respiro. Aflată la aceeași adresă, aceasta găzduiește un număr mai mic de participanți, 10 – 15 persoane. Este un spațiu multifuncțional, cu un design plăcut și o atmosferă pozitivă.

Aceste locații asigură o mai bună conectare între participanți, numită Respiro On-Site. Conceptul a fost creat pentru a depăși barierele din online și pentru a garanta o experiență plăcută cursantului.

Cursurile vor fi programate având ca reper cele două perioade principale de activitate didactică, așa cum sunt ele prevăzute în calendarul anului universitar. Pentru fiecare curs se vor acorda două burse, una din partea Respiro și una la recomandarea lectorului. Însă, există și o bursă de performanță acordată periodic acelor cursanți care au reușit, pe parcursul unui an universitar, să finalizeze cu succes minimum 85 de puncte, adică cel puțin cinci cursuri. 

Dacă v-am făcut curioși puteți accesa pagina de Facebook – Respiro Learning, precum și cea de Instagram sau LinkedIn. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *