Santa asks: Ce își dorește un PR-ist de Crăciun?

Obișnuit să găsească soluții pentru diferiți oameni, diverse companii și branduri, omul de Relații Publice întotdeauna va pune pe primul loc responsabilitățile pe care le are de îndeplinit pentru satisfacerea clienților. Acestea fiind spuse, când toată lumea se pregătește de sărbătoarea Crăciunului într-un mod entuziast, simțind magia pretutindeni, pe PR-ist îl vom găsi într-o cafenea frumos luminată și spațioasă, cu laptopul în față, agenda alături și o ciocolată caldă cu frișcă. Și cum Crăciunul este despre magie, speranță și surprize, pe ușa localului își face apariția o prezență misterioasă, aducând cu el și gerul de afară… Este Moș Crăciun. Toți clienții rămân surprinși, râd și zâmbesc, însă unul singur nu-și ridică ochii din laptop. Nedumerit de ce se întâmplă, Moș Crăciun se apropie încet de masa PR-istului.

–       Ho, ho, ho, tânără domnișoară, îmi permiți?

–       Da… (Răspunde ea nedumerită).

–       Să mă prezint, eu sunt Moș Crăciun și am trecut pe aici pentru a aduce un mic zâmbet pe chipul localnicilor. Mare îmi este mirarea că pe tine te-am văzut doar pierdută în acest mic ecran. Ești singura care nu m-a observat.

–       Moșule, (zice ea râzând) uite aici briefurile pe care le am de îndeplinit. Tu ce spui, așa-i că merită toată atenția mea?

(Moșul se uită nedumerit, citește tot, dar nu prea înțelege…așa că PR-istul îi explică toate detaliile legate de domeniul Comunicării, al Relațiilor Publice și despre munca ei de zi cu zi.)

–       Ho, ho, ho, cred că îți trebuie multă răbdare să te ocupi de atât de multe…

–       Așa e, Moșule, îmi trebuie răbdare, creativitate și mai ales timp. Dar tot ce fac, fac cu drag. E un stil de viață pe care l-am adoptat încă din facultate și înseamnă mult pentru mine.

–       Ce-ai zice să facem un joc de rol?

–       Joc de rol? (se uită mirată).

–       Da, joc de rol. Ești obișnuită să pui întrebări și să ceri detalii pentru a face oamenii mulțumiți și fericiți. Acum, în pragul sărbătorilor, aș dori să te răsplătesc pentru toată munca depusă. 

–       Bine, Moșule, puțină relaxare cu cel mai darnic om de pe Pământ nu cred că ar strica.

–       Draga mea, ia spune-i tu Moșului, ce îți dorești de Crăciun?

–       Nu m-am mai gândit de mult la asta…

–       Hmm, dar ia spune-mi tu atunci, ce te face fericită?

–       Familia mea și timpul petrecut cu ei. Munca de PR-ist te provoacă la noi challenge-uri, iar astfel zilele petrecute cu familia mea au devenit tot mai rare. Dar cu siguranța lângă ei mă simt cel mai bine.

–       Și din punct de vedere profesional?

–       Foarte multă imaginație și idei faine pentru a-i ajuta pe clienți. Oamenii sunt diferiți și fiecare vine cu propria dorință, iar noi, PR-iștii, de multe ori reușim să transformăm o idee simplă într-o poveste frumoasă. Dar, Moșule, m-ar face extrem de fericită să petrec acest Crăciun cu familia mea. Să stam la aceeași masă, să gust din preparatele mamei, să cânt colinde cu tata. Iar apoi, când această magie se termină, eu să continui într-un vibe pozitiv toată perioada ce va urma. 

–       Cred că știu ce pot face pentru tine… Îmi accepți o provocare? Am să te rog să-ți închizi ochii și să repeți în gând tot ceea mi-ai spus mai devreme.

În clipa următoare acceptă provocarea și face exact ce-i zisese Moșul. După câteva secunde, deschide ochii, dar acesta dispăruse. Se uită nedumerită, pierdută, și puțin dezamăgită. „Dacă doar a râs cineva de mine?” Își spune ea în gând.

Nu durează mult, iar pe ușă intră familia ei. Părinții păşesc emoționați în cafenea, se uită fix în ochii fiicei lor care lăcrimau deja… Tânăra se duce imediat să-i îmbrățișeze și își stăpânește cu greu lacrimile.

–       Asta e mica noastră supriză! Apropo, un domn de afară ce semăna fix cu Moș Crăciun m-a rugat să-ţi dau asta. Și întinde un bilețel pe care scria: „Dorințele chiar pot deveni realitate. Trebuie doar să ți le dorești din suflet. Magia

sărbătorilor trebuie simțită și de tine. Sărbători fericite!” 

Sursă foto: Cover, Foto 1

Articol scris de: Alexandra Popescu, PR Executive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *