Stay Zen – cum să conviețuiești cu toți membrii familiei 24/7

Această perioadă grea vine odată cu circumstanța minunată de a fi alături de familia ta.  Acum putem beneficia de timp calitativ alături de cei dragi. Cu toate acestea, nu putem nega faptul că uneori avem nevoie de spațiul nostru privat pentru a omite momentele tensionate.

Din acest articol te poți inspira și poți afla câteva activități pe care le poți aplica alături de familia ta pentru a fi cât mai zen.

Este esențial să petrecem timp de calitate alături de membrii familiei. Pentru a beneficia de o relație cât mai sănătoasă, ar fi recomandat să desfășurăm măcar câte o activitate alături de ei. Un program zilnic ne ajută să rămânem productivi și activi pe parcursul carantinei. Dacă depinzi de spațiu, poți desfășura activități sportive împreună cu familia ta. Pentru a face activitatea cât mai interactivă, puteți apela la filmulețe sportive de pe YouTube. Acolo puteți găsi stretching routines, coregrafii și multe alte exerciții în funcție de personalitatea și dorințele voastre. Nu uita că este o activitate în grup deci, trebuie să te adaptezi la cerințele și nevoile celorlalți. 

Pentru un gen de familie care nu cochetează cu sportul, serile de jocuri de societate sunt o alternativă. Anunță-i din timp pe cei dragi și pregătește o seară de board games. Monopoly, Catan, Activity, Cards against humanity sunt câteva dintre vastele variante de jocuri interactive.

Atunci când transformi banalul mod de a găti într-o competiție Master Chef la tine acasă, iar participanții sunt chiar părinții sau frații tăi, toată activitatea prinde cu adevărat gust. Nu uita că puteți pune muzică pe fundal pentru a înveseli atmosfera. Aici poate interveni impedimentul generațiilor. Va trebuie să găsiți o modalitate de a putea fiecare să asculte ceea ce își dorește. Poate fi un mod de a descoperi noi stiluri muzicale, dar așa poți afla mai multe despre trăirile și experiențele părinților tăi.

Este foarte important să vă alocați timp pentru voi. Fiecare trebuie să se retragă în activități personale pentru a evita situații tensionate. Alocă-ți timp ție și plăcerilor tale zilnice. Citește, urmărește seriale și documentare care îți trezesc interes. Când simți nevoia că ai dori să comunici cu membrii familiei, asigură-te înainte că și aceștia și-au terminat activitățile personale.

It can be very fun! Comunică și fii deschis la noi activități și opinii din partea familiei tale. Dacă întâmpinați dificultăți de comunicare, alocați-vă timp și luați totul pas cu pas.

Have fun!

Sursă foto: Cover, Foto1 

Articol scris de: Cristina Velican, Events Executive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *