Teatrul: Carusel cultural

În cazul în care nu ți-ai completat deja toată agenda cu festivalurile și concertele de anul acesta, îți propunem de această dată o idee cel puțin interesantă: strecoară câteva piese de teatru ale lunii februarie!

Teatru, da! Poate ești tentat/ ă să crezi că nu se numără printre pasiunile sau preferințele tinerilor, însă acest tip de eveniment cultural a luat amploare în ultimii ani, atrăgându-i pe aceștia încă de pe băncile liceului. E un lucru cunoscut faptul că numărul studenților care participă la astfel de spectacole este din ce în ce mai mare, reprezentând chiar o parte importantă a publicului. Chit că nu ai mai participat la astfel de evenimente vreodată sau fix invers, ești pasionat/ ă și nu știi ce piese noi să vizionezi, avem pentru tine câteva sfaturi despre spectacolele care sunt cu adevărat un must see.

Ai auzit de „Micul Prinț”? Ei bine, recent a avut loc o piesă de teatru adaptată după cartea pe care majoritatea ne-o amintim din copilărie. Acest spectacol de teatru a fost gândit și interpretat special pentru adulți, pentru a arăta cum trei actori cu trei instrumente pot cuceri atenția întregului public doar printr-o poveste emoționantă presărată cu personaje comice și situații inedite. Toate acestea fiind, ulterior, acompaniate de muzică live. Dacă îți surâde ideea unui spectacol minimalist, care aduce la suprafață profunzimile unuia dintre cele mai citite texte din literatura universală, într-o atmosferă sinceră și intimă, ai ocazia să vizionezi această piesă pe data de 12 februarie la Palatul Național al Copiilor începând cu ora 20:00.

O altă operă de teatru care merită vizionată de către un public cât mai larg este „Romeo și Julieta”. Această piesă spune povestea a doi îndrăgostiți nevoiți să înfrunte ura dintre familiile lor, dar și dificultatea sorții, într-un spectacol pasionant, electrizant, cu personaje moderne. Întreaga piesă deschide o perspectivă asupra tragediei în sine, lăsând, astfel, atât viața, cât și energia actorilor să-și găsească calea spre inimile spectatorilor. Spectacolul poate fi vizionat pe data de 6 și 7 februarie la Sala Studio a Teatrului Național București, începând cu ora 19:30.

„50 de secunde” prezintă luciditatea gândirii și a minții umane, un spectacol despre ce se întâmplă în noi atunci când nu acordăm destulă importanță gândirii noastre. Piesa spune povestea unui procuror criminalist, încăpățânat să descopere misterele unui caz deja soluționat, surprinzând astfel labirintul minții umane. Deși „50 de secunde” poate părea o piesă  destul de complicată, nu dezamăgește în a ne arăta grija și atenția pe care trebuie să le acordăm propriei gândiri. Ai ocazia să înveți o sumedenie de lucruri care te vor ului, așa că vizioneaz-o pe data de 7 sau 17 februarie la ora 20:00 la Sala Atelier a Teatrului Național București.

 „(D)efectul Placebo”, o piesă care îți stârnește interesul imediat, este un spectacol viu și antrenant despre singurătatea provocată de comunicarea în exces, despre omenescul din noi, dar și despre pericolul tehnologizării. Acest spectacol dovedește cu ajutorul poveștilor pline de emoție și sinceritate, adevărata importanță a vieții reale. Pentru cei doritori, piesa are loc pe 1, 5, 10 și respectiv 22 februarie, începând cu ora 20:00 tot la Teatrul Național București.

Acestea sunt doar câteva dintre piesele care ni s-au părut captivante și despre care am spus să-ți povestim și ție. Sperăm să nu ratezi șansa de a le vedea. Îți urăm să ai parte de experiențe frumoase & enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *